tickerکمينه
وايران  
      2320     122  
قشرين  
      9539     397  
قنقش  
      11788     453  
قمرو  
      21208     883  
قهكمت  
      15081     580  
قپيرا  
      13087     503  
قصفها  
      26408     1015  
قشهد  
      14033     1538  
قزوين  
      8358     916  
شخارك  
      18114     754  
شپترو  
      3194     133  
دابور  
      8932     372  
درازك  
      11675     486  
شپارس  
      1557     71  
كحافظح  
      504     43  
فجر  
      1665     64  
فخاس  
      5928     228  
فولاژ  
      3488     134  
فجامح  
      1330     114  
بالبر  
      963     37  
آكنتور  
      16000     615  
وگستر  
      3180     150  
خفناور  
      2890     132  
حتوكا  
      4321     166  
وآذر  
      1135     175  
ثنوسا  
      2186     84  
ثاژن  
      832     32  
وزمين  
      1505     79  
افرا  
      10500     538  
سيستم  
      5692     298  
آرشیوکمينه
تاریخ انتشار: 08/31/2010 08:19:00 ق.ظ تعداد بازدید: 92 تعداد نظرات ارسالی: 0
رشد 30 تا 50 تومانی قیمت ورق در بورس

گروه بورس کالا – منيژه حياتي: با وجود تشنه بودن بازار ورق، دیروز در بورس کالا پس از انجام معامله ورق سرد، گالوانیزه و قلع‌اندود فولاد مبارکه که قیمت آنها از سوی عرضه‌کننده 30 تا 50 تومان افزایش پیدا کرده بود، این عرضه‌کننده از فروش ورق گرم خود خودداری کرد و آوردن آن روی تابلوی بورس را به بررسی‌های بیشتر و به جلسات معاملاتی در هفته‌های بعد موکول کرد.


بر اساس این گزارش، این اقدام در حالی صورت گرفت که ظاهر امر نشان از موافقت بورس کالا و سازمان بورس با انجام این معامله را داشت؛ چراکه طی هفته‌های اخیر که به دلیل عدم توافق بورس و مبارکه در خصوص ایجاد محدودیت‌های خرید، محصولات این شرکت در بورس عرضه نشده بود، بازار با کمبود شدید کالا مواجه شده است، به خصوص در بخش ورق‌های گرم C سایز 8 ، 10 و 12.
به گفته برخی تجار بازار ورق، عدم فروش ورق گرم دیروز با توجه به نگرانی از کاهش حجم واردات، باعث شده تا نرخ ورق گرم به 820 تومان هم برسد، در حالی که نرخ پیشنهادی مبارکه در لیست عرضه‌های دیروز برای ورق گرم، 616 تومان بود. دیروز در عین حال بسیاری از فعالان بازار پس از ساعت 12 ظهر به بعد از ارائه نرخ به بازار خودداری می‌کردند؛ چراکه تا قبل از آن قرار بر معامله نشدن ورق گرم مبارکه نبود.
عدم عرضه ورق گرم مبارکه، باعث شد تا کارگزارانی که صد درصد وجه تضمین خرید را از مشتریان خود دریافت کرده و برای آن برنامه‌ریزی کرده بودند، اعتراض کنند.
لازم به یادآوری است که دیروز به جز ورق گالوانیزه، کالاهای دیگر مبارکه این بار با هماهنگی و موافقت بورس کالا، به خریداران محدودی فروخته شد و حتی ورق گرم هم که معامله نشد، قرار بر این بود تا تنها به تولید‌کنندگان دارای پروانه بهره‌برداری، تعاونی‌های تولیدی و مسکن، پروژه‌هاي عمرانی، شرکت‌های دولتی و سایر مصرف‌کنندگان نهايی ارائه شود.
از این‌رو عدم عرضه این کالا از سوی مبارکه برای فعالان بازار دور از ذهن بوده و دلیل منطقی برای آن ارزیابی نمی‌کردند. خصوصا اینکه از نظر کارشناسان بورس نرخ‌هایی که در حال حاضر، در رینگ ورق در بورس ثبت می‌شود- حتی قیمت‌های دیروز که افزایش داشت – پایین‌تر از حد منطقی است؛ چراکه همواره نرخ ورق از میلگرد بالاتر بوده، حال آنکه در حال حاضر نرخ ورق 140 تا 150 تومان از میلگرد و تیرآهن ارزان‌تر است.
در همین حال، فعالان بورس کالا معتقدند در حال حاضر بورس مخالفتی با ثبت نرخ‌های واقعی ندارد، حتی به قیمت افزایش نرخ‌ها. چراکه بورس نیز به این نتیجه رسیده که تفاوت زیاد قیمت‌های بورس و بازار ایجاد رانت می‌کند. از این رو بود که دیروز هم همانند معامله 800 تا 850 تومانی میلگرد که روز یکشنبه انجام شد، بورس با ثبت قیمت‌های بالاتر ورق در تالار معاملات فولادی‌ها مخالفتی نکرد.
حتی گفته‌ها حاکی از آن است که یکی از علل موافقت بورس با ایجاد محدودیت خرید در معاملات محصولات مبارکه، شرایط بازار ورق و نیاز آن به کالا است که راضی شده‌اند تا با هر شرایطی که شده، عرضه‌ها انجام شود.
البته همچنان فعالان بازار و کارگزاران ایجاد این محدودیت‌های خرید را عامل ایجاد برخی موقعیت‌های خاص برای برخی افراد دانسته و آن را مخالف با اصول بورس می‌دانند.
در همین خصوص، یکی از کارگزاران با اشاره به معاملات بدون محدودیت میلگرد در بورس معتقد است، اگر چه قیمت میلگرد در بورس و در روز یکشنبه هفته جاری رشد کرد، اما روز دوشنبه عرضه و تقاضا توانست خود را پیدا کند و قیمت‌ها آن طور که پیش‌بینی می‌شد رشد نکرد. به عقیده این کارگزار بازار در صورتی که جلوی معاملات به صورت دستوری گرفته نشود، بازار توان این را دارد که خود را به مرور زمان متعادل کند.
فروش مبارکه با نرخ‌های بالاتر
در معاملات روز گذشته در بورس، ورق سرد B مبارکه در حالی با نرخ 824 تومان در حجم 6 هزارو 700 تن معامله شد که در لیست عرضه‌ها نرخ پایه پیشنهادی برای آن 792 تومان بود.
ورق قلع‌اندود نیز در این روز با نرخ یک هزار و 45 تومان عرضه شد كه 100 تن فروش رفت.
ورق گالوانیزه نیز در این روز با نرخ 926 تومان 4 هزارو 470 تن معامله شد؛ در حالی که نرخ قبلی این کالا 897 تومان بود.

منبع: دنیای اقتصاد


print




لینک هاکمينه

سایت صندوق سرمایه گذاری مشترک کارگزاری بانک ملی ایران

                   http://www.bmimf.com                                                    

سایت مشتقات مالی کارگزاری بانک ملی ایران
  http://www.bmidv.com       

سایت معاملات آنلاین کارگزاری بانک ملی ایران      

 http://www.onlinebmi.com
سایت کاگزاری بانک ملی ایران

http://www.bmibourse.com


       

                               

شرکت کارگزاری بانک ملی ایرانکمينه
efutures.com cbot.com mesghal.com opec.com شرکت بورس کالا kitco.com London Metal Exchange
ورود به سايت